Kuu objekt: veebruar 2017

Objekti saad liigutada ja suurendada hiirega.

Kukkurhundi kolju Thylacinus cynocephalus (Harris, 1808)
TUZ 903652
pikkus 15 cm, laius 8,7 cm, kõrgus 7,4 cm

Kukkurhunt on üks tuntumaid inimtegevuse mõjul täielikult hävinud imetajaid. Kukkurhunt oli kiskjalise eluviisiga kukkurloom, kes elas kunagi Austraalias ja Uus-Guineas, kuid 18. sajandi lõpuks oli säilinud vaid Tasmaania saarel.

Kukkurhundi kehapikkus oli umbes 85-130 cm, õlakõrgus 60 cm ja ta kaalus 15-30 kg. Tema karv oli lühike, kollakashall ning keha tagaosal olid tumepruunid vöödid. Vöötide tõttu nimetati teda ka Tasmaania tiigriks. Ta oli öise eluviisiga avamaaloom, kuid viimased asurkonnad varjasid ennast tihedas vihmametsas, kuna Tasmaania lambakasvatajad hävitasid teda oma karjade kaitseks. Viimane isend püüti loodusest 1933. aastal ning ta suri kolm aastat hiljem loomaaias. Tänapäeval näeb kukkurhundi topiseid ja luid vaid muuseumides. 

Kukkurhuntidest saad lugeda ka https://zooloogiablogi.ee/

Projekti kuraator on Inge Kukk.
Projekti toetab Eesti Kultuurkapital.